Τα παλιά χρόνια , που δεν υπήρχαν βαφές στο εμπόριο, έβαφαν τα αυγά με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας κρεμμύδια, παντζάρια ,παπαρούνες κ.ά. Στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας τηρούνται διάφορα έθιμα σχετικά με το βάψιμο των αυγών. Το σκεύος όπου έχουν βάψει τα αυγά οι νοικοκυρές δεν το χρησιμοποιούν για άλλοι εργασία. Αλλού πάλι τη βαφή που περισσεύει δεν την πετούν ,αλλά την ρίχνουν λίγη λίγη στο λάδι των καντηλιών .Ιδιαίτερη αξία έχει το πρώτο αυγό που βαφούν το ονομάζουν<<Το αυγό της Παναγίας>> και το φυλάνε στο εικονοστάσι για ένα χρόνο.
Κυριακή 1 Μαΐου 2016
H ιστορία των πασχαλινών αυγών.
Τα παλιά χρόνια , που δεν υπήρχαν βαφές στο εμπόριο, έβαφαν τα αυγά με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας κρεμμύδια, παντζάρια ,παπαρούνες κ.ά. Στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας τηρούνται διάφορα έθιμα σχετικά με το βάψιμο των αυγών. Το σκεύος όπου έχουν βάψει τα αυγά οι νοικοκυρές δεν το χρησιμοποιούν για άλλοι εργασία. Αλλού πάλι τη βαφή που περισσεύει δεν την πετούν ,αλλά την ρίχνουν λίγη λίγη στο λάδι των καντηλιών .Ιδιαίτερη αξία έχει το πρώτο αυγό που βαφούν το ονομάζουν<<Το αυγό της Παναγίας>> και το φυλάνε στο εικονοστάσι για ένα χρόνο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
πολύ ενδιαφέρον!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή